ДП «Держзовнішінформ»
Опубліковано 20.06.2019

Україна почала експортувати до Китаю сорго, ріпак та пшеницю

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів разом з українським та китайським бізнесом обговорили проблемні питання, які виникають при експорті українського ячменю в Китайську Народну Республіку.

Про це повідомляє Держспоживслужба.

Голова Держспоживслужби Володимир Лапа повідомив про наміри лібералізації Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю з України в Китай в частині заміни процедури встановлення вільних ділянок на обстеження щодо виявлення карликової сажки в період вегетації.

Крім цього він зазначив, що розпочато роботу по відкриттю експорту в Китай сорго, ріпаку та пшениці.

Поставити запитання