Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.07.2022

Україна потребує щонайменше 25 сучасних заводів із переробки відходів – Зеленський

Україна потребує будівництва щонайменше 25 сучасних заводів із переробки відходів.

Про це Президент України Володимир Зеленський розповів під час вечірнього відеозверненняна 131 день повномасштабної російсько-української, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він поінформував, що під час зустрічі з премʼєр-міністром Королівства Швеція Магдаленою Андерссон обговорювалися нові можливості для України, зокрема в питаннях переробки відходів.

«У нашій країні дуже довгий час нехтували цією темою, а це ж не просто про те, що робити зі сміттям. Це про безпеку, про якість життя. Нам потрібно мінімум 25 нових і сучасних технологічно передових заводів з переробки відходів. Вони здатні забезпечити й енергією, і вторинною сировиною, і нарешті розв’язанням застарілої проблеми сміттєзвалищ і полігонів відходів, нездатності багатьох громад знайти рішення для відходів», – зазначив глава Української держави.

Зеленський звернувся до тих, хто вважає, що це «не на часі», наголосивши, що відбудова України – це не просто відновлення стін, які були зруйновані російськими обстрілами. «Україна має стати найбільш вільною, найбільш сучасною і найбільш безпечною країною Європи – в усіх сенсах слова, зокрема і в тому, що стосується стану нашого довкілля. Впевнений, ми це зробимо», – підкреслив він.

Як повідомлялося, прем‘єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон 4 липня перебувала з робочим візитом в Україні.

 

www.ukrinform.ua