Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.02.2022

Україна повністю забезпечена енергоресурсами для проходження ізольованого режиму та завершення ОЗП

Україна має достатньо енергоресурсів для успішного проходження триденного ізольованого режиму роботи Об’єднаної енергосистеми (ОЕС) 24-26 лютого і завершення опалювального сезону, повідомило Міністерство енергетики.

“За наявності достатніх обсягів постачання вугільної продукції на склади ТЕС ОЕС України збалансована за потужністю. Сумарні запаси енергетичного вугілля в Україні становлять близько 1,14 млн тонн. Цих обсягів цілком достатньо для успішного проходження ізольованого режиму і завершення осінньо-зимового періоду 2021/2022 років”, – зазначила пресслужба міністерства в коментарі “Енергореформі” у вівторок.

Там уточнили, що на 22 лютого накопичено 781 тис. тонн вугільної продукції на складах ТЕС і ТЕЦ, що майже вдвічі перевищує аналогічний торішній показник (405 тис. тонн). Крім того, в портових складах зосереджено близько 160 тис. тонн, а на суднах у порту “Південний” додатково ще до 200 тис. тонн.

При цьому атомна генерація працює 13 блоками з 15 з робочою потужністю 11 645 МВт, звернули увагу в пресслужбі.

У міністерстві також зазначили, що Україна не потребує значних обсягів імпорту електричної енергії з Білорусі для гарантування операційної безпеки ОЕС України та потреб українських споживачів.

“Водночас запаси газу обсягом 10,45 млрд куб м у ПСГ України достатні для завершення опалювального сезону. Крім того, “Нафтогаз” уже розпочав імпорт газу на наступний осінньо-зимовий період”, – наголосили в міністерстві.