Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.06.2023

Україна презентувала стратегічні сектори для побудови нової країни на Конференції з відновлення в Лондоні

На Ukraine Recovery Conference Україна презентувала дев’ять стратегічних секторів для побудови нової країни і отримала від бізнесу сигнал про готовність в них інвестувати. Про це зазначив заступник Міністра економіки України Олексій Соболев в інтерв’ю «Голосу Америки».

“На конференції в Лондоні Перший віцепрем’єр-міністр України Юлія Свириденко представила бачення відбудови України – дев’ять найбільш стратегічно важливих секторів для побудови нової країни. Зокрема, це будівництво, ми вважаємо, що Україна буде найбільшим будівельним майданчиком Європи в найближчі десятиліття. Також енергетичний сектор, і зелений перехід грає тут основну роль – Україна буде постачальником зеленої енергії для себе і для Європи та одним з лідерів зеленої індустрії – вироблятиме декарбонізовані товари, наприклад, “зелену” сталь, і зможе замінити росію на європейському ринку в її постачанні. Стратегічно важливо розвивати галузь сільського господарства – Україна має амбіцію за 10 років стати постачальником продовольства для 600 мільйонів людей по всьому світу”, – зазначив Олексій Соболев.

За його словами, стратегічним сектором є й інфраструктура, зважаючи, що Україна інтегрується в ЄС, потрібно її перебудувати та модернізувати. Також Україна інвестуватиме в розвиток підприємництва та ІТ і створення потужного військово-промислового комплексу, щоб гарантувати безпеку країни та Європи.

Заступник міністра економіки зазначив, що Конференція в Лондоні засвідчила наявність високої зацікавленості бізнесу в інвестуванні в Україну. Та звернув увагу на те, що в ході конференції було ухвалено низку рішень щодо розширення програм страхування для бізнесу від воєнних ризиків, що дозволяють інвестувати не очікуючи закінчення війни.

 

www.me.gov.ua