Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.09.2021

Україна просить Польщу збільшити кількість дозволів на вантажні автоперевезення до 200 тисяч

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль попросив главу польського уряду Матеуша Моравецького збільшити кількість дозволів для українських вантажоперевізників до 200 тисяч на рік.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з Моравецьким у межах XXX Економічного форуму у польському Карпачі на південному заході Польщі, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Під час зустрічі я наголосив на важливості розв’язання питань, які досить тривалий час знаходяться на порядку денному двох країн, а саме: збільшення польською стороною квоти дозволів для українських перевізників… Ми просимо польську сторону повернути кількість автодозволів до того рівня, який існував до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС – до 200 тис. дозволів на рік”, – заявив Шмигаль.

Він зауважив, що Україна максимально використовує можливості поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС для реалізації своїх зобов’язань перед європейськими партнерами.

Прем’єр-міністр України підкреслив, що попри пандемію коронавірусу рівень двосторонньої торгівлі товарами і послугами між Україною і Польщею у першому півріччі цього року сягнув майже 5 млрд доларів. Він додав, що ця позитивна динаміка дозволила обговорити механізми, що сприятимуть подальшому зростанню рівня двосторонньої торгівлі і збільшення рівня інвестицій.

Як зазначив Шмигаль, під час зустрічі з Моравецьким обговорено також питання розбудови і будівництва нових пунктів пропуску на спільному кордоні, зокрема і за кошти польського кредиту у розмірі 100 млн євро.

Як повідомлялося, Польща останні кілька років поступово зменшує квоти дозволів для українських перевізників. Якщо у 2018 році українські вантажні перевізники мали 200 тисяч польських дозволів, у 2019-му – 160 тисяч та ще 15 тисяч додаткових, то у 2020 році Польща видала 160 тисяч дозволів та лише 4 711 додаткових.

 

www.ukrinform.ua