Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.03.2021

Україна розраховує розширити експорт зерна

Україна має намір розширити свою частку в постачанні зернових та олійних культур на світовий ринок, тож не буде обмежувати експорт сільгосппродукції.

Як повідомляє Укрінформ, про це у коментарі виданню Bloomberg сказав міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

«Немає підстав стримувати будь-який експорт врожаю… Навпаки країна розраховує на розширення обсягу своєї частки зернових та олійних культур на світовому ринку», – цитує видання міністра.

За його словами, Україна грає вирішальну роль у світовому ланцюгу постачання сільгосппродукції та не збирається наслідувати приклад РФ, яка встановила квоти на експорт зерна, аби захистити внутрішні поставки та приборкати інфляцію.

«Останнє, що нам слід робити, це грати в ігри з протекціонізмом, оскільки ми маємо потенціал стати ринком продуктів харчування для всього світу», – наголосив Лещенко.

При цьому, зауважив він, міністерство буде контролювати ціни на харчові продукти, щоб допомогти підтримувати стабільність ринку.

Міністр також нагадав, що Україна є четвертим у світі експортером кукурудзи, найбільшим постачальником соняшникової олії та ключовим постачальником пшениці. Він додав, що ціни на цю продукцію виросли, оскільки стабільний попит у Китаї сприяє посиленню світових поставок.

Як повідомляв Укрінформ, Туніс готовий купувати більше української пшениці та кукурудзи, очікуючи якомога вигідніших умов співпраці.