Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.10.2022

Україна та Чехія домовилися про роботу спільних міжурядових комісій в усіх напрямках, — Денис Шмигаль

Україна отримала чіткі сигнали безперервної потужної підтримки від Чехії в усіх сферах. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції з Прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою за підсумками міжурядових засідань у Києві 31 жовтня.

«Ми домовилися про роботу спільних міжурядових комісій в усіх напрямках, зокрема в напрямку розвитку нашої промислової та науково-технічної співпраці. Були озвучені спільні ініціативи та побажання для невідкладної організації роботи таких міжурядових комісій. Україна зацікавлена в розвитку співпраці в частині реалізації в ЄС, зокрема на чеському ринку, сталеливарної продукції на заміну російській, яка була на європейському ринку до запровадження відповідних санкцій», — сказав Денис Шмигаль.

Очільник українського Уряду відзначив важливість підтримки Чехією санкційної політики. За його словами, під час консультацій було порушено питання конфіскації заморожених російських активів для компенсації руйнувань, завданих росією в Україні.

Уряд Чехії, зокрема, підтримав створення міжнародного трибуналу для засудження військово-політичного керівництва рф за злочинну війну проти нашої держави.

За словами Прем’єр-міністра України, військово-технічне співробітництво з Чехією також набирає обертів: «Чеські самохідні гаубиці «Дана», танки, БМП та інша допомога вже сприяють суттєвому посиленню української армії та звільненню українських земель. На цьому не зупиняємося, готуємо агресору багато неприємних сюрпризів».

 

www.kmu.gov.ua