Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.12.2021

Україна та Франція підписали контракт на будівництво п’яти кораблів у Миколаєві

Україна та Франція підписали контракт на будівництво п’яти кораблів для потреб Держприкордонслужби, виробництво яких буде зосереджено у Миколаєві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України.

«30 листопада, між французькою суднобудівною компанією ОСЕА та українською компанією НІБУЛОН було підписано контракт про будівництво п’яти суден для потреб Держприкордонслужби України. Виробництво буде зосереджено у Миколаєві», – йдеться в повідомленні.

Загалом українські прикордонники отримають 20 таких кораблів, 15 з яких побудують у Франції. Передача першого судна відбудеться в Одесі. Планується, що його спустять на воду вже 9 грудня. У січні 2022 року екіпаж судна пройде спеціальну перепідготовку із французькими спеціалістами.

Реалізація такого проєкту стала можливою завдяки підписанню у 2019 році рамкової міжурядової угоди між Україною та Францією. Загалом вона передбачає кредитування урядом Франції та провідними європейськими банками будівництва французьких кораблів на суму 136,5 млн євро з локалізацією частини виробництва в Україні.

«В рамках цього проєкту для України було важливим питання локалізації й залучення до виробництва українських компаній. За результатами угоди ми зможемо не тільки створити потужний флот для ДПСУ, а й підняти потенціал наших компаній на європейський рівень. Як результат для французьких колег, вони відкриють для себе Україну ще більше і будуть впевнені в нашій надійності, як партнерів у бізнесі», – повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров.

Угоду підписали представники двох суднобудівних компаній. З української сторони заступник генерального директора з економіки Товариства з обмеженою відповідальністю сільськогосподарського підприємства «НІБУЛОН» Богдан Музика, а з французької – директор ОСЕА із питань закупівель Гонзак Деланой.

Очікується, що всі п’ять кораблів будуть спущені на воду з Миколаївського заводу до кінця 2023 року.

Після того як представники французької компанії провели вивчення українських підприємств вони з’ясували, що Україна виробляє одні з кращих у світі надувні човни з жорстким корпусом – марки Brig. У майбутньому цими човнами будуть укомплектовані 20 суден для Державної прикордонної служби України. Після роботи на українському ринку, ОСЕА вирішила базово комплектувати свої судна українськими надувними човнами. Окрім замовлення МВС, французька компанія уже обговорює підписання двох великих контрактів на виробництво кораблів у новій комплектації з українськими човнами Brig.

Як повідомляв Укрінформ, американський суховантажник Осean Grant, що прибув 23 листопада з катерами «Фастів» та «Суми» на борту, які призначені для Військово-морських сил Збройних сил України, пришвартували до 35 причалу Одеського порту.

 

www.ukrinform.ua