Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.12.2021

Україна та Хорватія підписали п’ять спільних документів, – Денис Шмигаль

Уряди України та Республіки Хорватія поглиблюють двостороннє співробітництво. За підсумками візиту до Києва Прем’єр-міністра Хорватії Андрея Пленковича було укладено п’ять спільних документів. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Уряд України налаштований на розбудову взаємовигідного партнерства з Хорватією та докладатиме максимум зусиль для подальшого усунення бар’єрів у наших двосторонніх відносинах», — підкреслив очільник українського Уряду.

Так, Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович підписали спільну Декларацію щодо європейської перспективи України. Декларація визначає пріоритетні напрями співпраці між Україною та Хорватією у межах стратегічного курсу нашої держави на набуття повноправного членства у Європейському Союзі.

Крім того, під час другого засідання Спільної міжурядової українсько-хорватської комісії з питань економічного співробітництва було укладено:

  • Угоду про співробітництво між Державною архівною службою України та Державним архівом Республіки Хорватія. Це дасть можливість забезпечити рівні права доступу українських та хорватських дослідників до архівних документів. Підписання Угоди матиме позитивний вплив на подальшу активізацію та розвиток фахових, наукових та культурних зв’язків України та Республіки Хорватія.
  • Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством інфраструктури України та Міністерством моря, транспорту та інфраструктури Республіки Хорватія про співробітництво в галузі залізничного транспорту. Домовленість має забезпечити умови для безперешкодного залізничного перевезення пасажирів, транспортування вантажів і пошти між державами.
  • Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері метрології між Міністерством економіки України та Державним бюро метрології Республіки Хорватія. Обмін інформацією та передовим досвідом Хорватії сприятиме виконанню Україною положень Угоди про асоціацію в частині технічних бар’єрів в торгівлі та підготовки до укладення Угоди АСАА.

Також було підписано План заходів Робочої групи між Україною і Хорватією на 2022/2023 роки, який, серед іншого, передбачає обмін досвідом з Хорватією у питанні реінтеграції тимчасово окупованих територій, реабілітації ветеранів та внутрішньо переміщених осіб, протимінної діяльності та посиленні національної безпеки.

Україна та Хорватія підписали п’ять спільних документів, — Денис Шмигаль

Україна та Хорватія підписали п’ять спільних документів, — Денис Шмигаль

www.kmu.gov.ua