Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.02.2020

Україна та Ісландія домовилися про відкрите небо

Режим передбачає відсутність обмежень на польоти між двома країнами.

Україна та Ісландія домовилися про тимчасовий режим “відкритого неба”, який виключає будь-які обмеження польотів і маршрутів. Про це повідомляється в звіті українського уряду за 2019 рік, опублікованому на сайті Кабінету міністрів, пише УНІАН.

Згідно з документом, на рівні авіаційної влади України та Ісландії досягнута домовленість про встановлення тимчасового режиму експлуатації повітряних ліній до укладення Угоди про повітряне сполучення. Ця домовленість закріплює відсутність будь-яких обмежень щодо частоти виконання регулярних рейсів між Україною та Ісландією, кількості авіакомпаній, які можуть бути призначені на маршрутах, а також щодо пунктів відправлення та прибуття на територіях обох країн.

Також у звіті уряду повідомляється про домовленості між Україною та Нідерландами про початок виконання регулярних авіарейсів за маршрутом Львів – Амстердам і Херсон – Амстердам. При цьому в документі не уточнюється, коли саме будуть запущені польоти за даними напрямками. Як повідомляв УНІАН, Україна протягом декількох років веде переговори з Європейським Союзом про спільний авіаційний простір, який дозволив би українським та європейським авіакомпаніям вільно працювати на просторі Євросоюзу та України. Водночас, підписання угоди неможливе без вирішення спору між Великобританією та Іспанією щодо Гібралтару, і Україна не має права самостійно приймати будь-які односторонні рішення в даному напрямку.