Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.01.2021

Україна та Молдова розпочали переговори щодо внесення змін до Угоди про вільну торгівлю

28 січня відбувся перший раунд переговорів щодо внесення змін до міжурядової Угоди про вільну торгівлю між Україною та Молдовою. Захід відбувся за співголовуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торгового представника України Тараса Качки та Державного секретаря Міністерства економіки та інфраструктури Республіки Молдова Юліани Дрегелін.

Так, сторони розпочали опрацювання проекту Протоколу між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю та узгодили низку його положень. Переговори розпочато з метою застосування у торговельних відносинах між Україною та Республікою Молдова положень Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження.

Також сторони обговорили актуальні питання двосторонньої торговельно-економічної співпраці.

Довідково

Делегацію Уряду України для участі у переговорах утворено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2020 р. № 1561-р.

Регіональна конвенція – інструмент, який встановлює ідентичні правила походження товарів, що застосовуються в рамках угод про вільну торгівлю, укладених між її договірними сторонами. Україна набула участі в Регіональній конвенції 1 лютого 2018 року.

Джерело: Урядовий портал.