Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.09.2020

Україна та Туреччина будуть разом розвивати космічну індустрію

Українська та турецька космічна промисловості поглиблять співробітництво з метою створення спільних програм в космічній галузі. Шляхи розвитку цього проекту стали основною темою зустрічі Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського із офіційною делегацією Турецької Республіки на чолі з Головою Національного космічного агентства Туреччини Сердар Гусейном Йилдиримом.

Цей спільний проект буде суттєвим поглибленням співробітництва між Україною та Туреччиною в космічній галузі, а також є першим кроком у реалізації домовленостей, які були досягнуті під час візиту української делегації до Туреччини наприкінці серпня, під час якої Олег Уруський зустрівся із Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом та іншими високопосадовцями цієї країни.

Турецька делегація днями особисто ознайомилась із можливостями основних підприємств Державного космічного агентства України, відвідавши «Конструкторське бюро «Південне» та «Південний машинобудівний завод» у Дніпрі. Тому під час зустрічі, яка пройшла 16 вересня, сторони змогли детально обговорити реальні шляхи об’єднання зусиль України та Туреччини у розробці та серійному виробництві космічної техніки.

Враховуючи масштабність цих стратегічних завдань саме поєднання наукової та виробничої баз наших країн, які включать відпрацьовані ефективні рішення та перспективні напрацювання, високотехнологічну промисловість та цифрові технології, багаторічний досвід та унікальні компетенції, дозволять реалізувати цей проект вже в осяжному майбутньому.

Джерело: Урядовий портал.