Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.01.2021

Україна та Японія уклали міжурядову Угоду щодо гранту на закупівлю медичного обладнання для Держприкордонслужби

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та Посол Японії в Україні Такаші Кураі підписали Угоду між урядами України та Японії щодо надання гранту на закупівлю спеціального обладнання для медичних закладів Державної прикордонної служби України, зокрема апарату магніторезонансної томографії.

Посол Японії в Україні Такаші Кураі повідомив, що медичне обладнання надасть доступ до якісної і вчасної діагностики близько 400 тисячам пацієнтів, серед яких не лише працівники Державної прикордонної служби, а і ширше коло громадян України.

Міністр також високого оцінив незмінну позицію Японії на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, необхідності подальшого санкційного тиску на Росію з метою деокупації Донбасу та Криму.

Співрозмовники підтвердили налаштованість на активне розширення всебічної співпраці України та Японії в дусі взаємовигідного партнерства.

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко зазначив, що практичне співробітництво його відомства та Посольства Японії в Україні було започатковане близько п’яти років тому і продовжує активно розвиватися. За його словами, підписана угода створює належне нормативне підґрунтя для подальшої взаємодії між прикордонною службою України та Урядом Японії.

«Я щиро вдячний Японії за постійну та відчутну підтримку Державної прикордонної служби та народу України. Сучасне високотехнологічне медичне обладнання, серед якого апарат МРТ для потреб шпиталю ДПСУ, дозволить суттєво підвищити якість медичних послуг для українських прикордонників”, – наголосив Сергій Дейнеко.

Довідково

Сума гранту, яка надається японською стороною відповідно до умов укладеної Угоди, становитиме 200 млн японських ієн (близько 1,82 млн дол. США).

21-24 жовтня 2019 року Президент України Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Японії, за підсумками якого було досягнуто низку важливих домовленостей щодо зміцнення та розширення українсько-японських відносин.

За 11 місяців 2020 року обсяг двосторонньої торгівлі між Україною і Японією перевищив 1 млрд дол. США.

Джерело: Урядовий портал.