Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.06.2021

Україна та ЄС у вересні перейдуть до другої фази попередньої оцінки щодо “промислового безвізу” – Маасікас

Україна та ЄС у вересні перейдуть до другої фази попередньої оцінки щодо можливості укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (ACAA), повідомив глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

“Наразі ми готуємося перейти до другої фази попередньої оцінки. Це означає, що експерти ЄС розпочнуть функціональну перевірку національної якісної інфраструктури України. І ця робота розпочнеться у вересні цього року”, – сказав Маасікас під час дискусії “Економічна інтеграція з ЄС: що вже має й що може отримати Україна” у четвер.

Посол пояснив, що Україна та ЄС домовилися про попередню оціночну місію, яка слугує проміжним кроком, щоб оцінити готовність України, щоб розпочати справжні переговори про укладання угоди з ЄС.

“Попередня оцінка – це про оцінку готовності України щодо відповідності законодавства та імплементації законодавства про товари та про функціонування якісної інфраструктури… Ми досягли важливого етапу. Незалежні експерти завершили звіт щодо першої фази попередньої оцінки, і висновки свідчать про обнадійливий прогрес у відповідності українського законодавства про національну якісну інфраструктури та законодавства про промислові товари із законами та положеннями ЄС”, – наголосив Маасікас.

 

ua.interfax.com.ua