Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.11.2021

Україна у співпраці з ОАЕ планує збільшити внесок у продовольчу безпеку країн Затоки

Урядовці України та ОАЕ обговорили двосторонні проєкти в контексті посилення ролі нашої країни як контриб’ютора продовольчої безпеки країн Затоки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС за підсумками зустрічі заступника міністра закордонних справ України Дмитра Сеніка із міністром зміни клімату та навколишнього середовища ОАЕ, головою еміратської частини Українсько-еміратської координаційної ради Маріам Аль-Мхейрі.

Основною темою зустрічі стало обговорення актуального стану двосторонніх інвестиційних, торговельних та економічних відносин між Україною і ОАЕ.

«Сторони також обговорили нові двосторонні проєкти в контексті посилення ролі України як контриб’ютора продовольчої безпеки країн Затоки, активізацію співпраці в галузі туризму, розвитку інфраструктурних проєктів.., кроки задля збільшення товарообігу та пожвавлення зв’язків бізнесу, зокрема у контексті реалізації спільних інвестиційних проєктів та можливостей для збільшення українського експорту сільськогосподарської продукції до ОАЕ», – йдеться у повідомленні.

Сенік та Аль-Мхейрі окремо торкнулися питання активізації політичних контактів на високому та найвищому рівнях.

Заступник міністра відзначив значний прогрес ОАЕ в боротьбі зі зміною клімату завдяки інноваційним національним програмам та привітав із рішенням про проведення наступного саміту СОР28 в ОАЕ.