Українські виробники яловичини відправили на експорт першу партію замороженого м’яса в Китай. Про це повідомили представники Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.
«Ми довго йшли до того, щоб відкрити китайський ринок для української яловичини. Зараз перша партія замороженої яловичини сформована і відправлена в КНР. Ми сподіваємося, що українська делегація, яка незабаром приїде з візитом в КНР, зможе переконатися, що українська яловичина вже на прилавках китайських магазинів », – розповіла в.о. глави відомства Ольга Шевченко.
Як зазначають у Держспоживслужбі, китайські експерти провели аудит української державної системи контролю за якістю продукту і за результатами перевірок узгодили сертифікацію яловичини і поставки м’яса на китайський ринок.