ДП «Держзовнішінформ» здійснює моніторинг цін на зовнішньому і внутрішньому ринках, згідно з наказом Міністерства розвитку і торгівлі України.               Інформаційно-аналітичні продукти компанії включені Державною податковою службою України до переліку джерел інформації для отримання котирувальних цін.               Нормативно-правові акти

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.07.2020

Україна є другою державою в світі з виробництва черешні

Україна виробляє 133 тис. т ягід. Це величезний обсяг, левову частку якого споживають самі українці. Але тільки п’яту частину врожаю забезпечують професійні виробники, розповів голова Української асоціації аграрного експорту Дмитро Крошка. 

«Якщо точніше, то фермери, у яких є обладнання, необхідна техніка, які системно працюють і створюють робочі місця, а також є потенційними експортерами, виробляють приблизно 24 тис. т», — говорить він.

Загальна площа під ягодами становить 23 тис. га. З них одна третина (7,5 тис. га) припадає на професійний сегмент.

«Це досить багато. Не кожна країна в світі може собі стільки землі відвести під вирощування одних ягід», — уточнює Крошка.

При цьому він звертає увагу, що понад 90% земельного банку під ягідними культурами — це відкритий ґрунт. Тобто насадження максимально піддаються впливу навколишнього середовища, шкідників, погодних умов.

Переважно в Україні вирощують полуницю, суницю, малину, ожину, смородину, лохину. Також сьогодні виділяється черешня, вишня і виноград.

«Більш того, якщо звернутися до офіційної статистики, то за обсягом виробництва черешні Україна є другою державою в світі. Але за технологіями захисту черешні, наприклад, від комах, ми далеко в хвості. У промисловому виробництві вони не застосовуються, тільки на експериментальних ділянках», — розповідає голова Української асоціації аграрного експорту.

Однією з найважливіших цілей асоціації він називає необхідність познайомити українського професійного виробника з сучасними технологіями. А також показати, як можна вирощувати великі обсяги якісного та безпечного продукту.

Джерело: АgroNews