Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.05.2018

Україна за сприяння Світового банку реформуватиме портовий сектор

В Україні розпочинає роботу мультидонорський фонд технічної допомоги, який фінансується 11-ма багатосторонніми та двосторонніми донорами, за підтримки Світового банку. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на представництво Світового банку.

«Розпочинає діяльність Фонд консультування інфраструктурного державно-приватного партнерства (PPIAF), покликаний сприяти збільшенню приватних інвестицій у портовий сектор. Світовий банк надаватиме технічну підтримку діяльності фонду», – зазначили у Світовому банку.

Проект технічної допомоги допоможе Україні визначити ключові сфери, яким слід надати головну увагу під час реформування портового сектору. Допомога передбачатиме аналіз законодавства в портовому секторі, оцінку нинішнього стану портової інфраструктури, перегляд поточної структури управління, а також складання дорожньої карти для повного переходу сектору на модель управління за типом «порт – землевласник».

«Світовий банк накопичив значний портфель консультативних послуг та інвестицій у всьому транспортному секторі в Україні, надає підтримку у підготовці Стратегії сталої логістики та Плану дій для України, а також у таких сферах, як управління портами, внутрішній водний транспорт, модернізація залізничного транспорту, визначення пріоритетних автотранспортних коридорів та стратегічні інвестиції. Ми визнаємо важливість модернізації портового сектору для забезпечення його кращої сполучуваності з іншими видами транспорту, стимулювання торгівлі та сприяння інклюзивному економічному розвитку», – зауважив керівник транспортного сектору Світового банку в регіоні Європи Хуан Гавірія.

Залучення приватних інвестицій в інфраструктуру потребує попереднього створення необхідних інституційних умов, що уже здійснюється за допомогою фонду PPIAF.

Джерело: ukrinform.ua