Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.11.2021

Україна завершує 2021 рік з найвищим доларовим ВВП за всю історію Незалежності – Юлія Свириденко

Україна демонструє стійке економічне зростання та створює сприятливі умови для залучення іноземних інвестицій.  Про це розповіла Перша віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час онлайн зустрічі між представниками Уряду України та найбільшими міжнародними інвестиційними компаніями і фондами.

Юлія Свириденко наголосила, що сьогодні в Україні складається сприятливий інвестиційний клімат. Про це свідчать макроекономічні показники, запровадження стимулів для інвесторів та дієва підтримка іноземних інвестицій з боку української влади.  Крім того, позитивний вплив мають реформи, спрямовані на підвищення прозорості податкової системи, підтримку бізнесу та посилення захисту прав інвесторів.

“Україна завершує 2021 рік з найвищим доларовим ВВП за всю свою історію,  орієнтовно це 195 млрд доларів. Вже наступного року ми плануємо вийти на високі темпи зростання внутрішнього валового продукту завдяки старту низки програм. Зокрема, це масштабна термомодернізація житлових будинків, комплексне відновлення систем зрошення на Півдні України, масове дешеве іпотечне кредитування, активне фінансування експортерів для подальшого нарощування експорту“, –  зазначила Перша віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України.

Під час зустрічі урядовці підкреслили, що геополітична ситуація є стабільною і не впливає на економіку України.

Так, міністр іноземних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що інтенсивні спроби російської дезінформації нашкодити нашій державі, зокрема її економіці та інвестиційній привабливості, не будуть успішними та запевнив, що дипломати докладають максимум зусиль для  формування позитивного іміджу України за кордоном.

Міністр оборони України Олексій Резніков відзначив, що навесні поточного року ситуація була ще більш напруженою. Тоді росіяни створювали реальну інфраструктуру вторгнення. “При цьому, в той час не було такого хвилювання інвесторів, як сьогодні. Сьогоднішні події, швидше за все, пов’язані із майбутньою зустріччю президента США Джо Байдена з його російським колегою Володимиром Путіним. Останній таким чином намагається посилити свою переговорну позицію”, – прокоментував Олексій Резніков.

Представники Уряду наголосили: Україні вдалося подолати кризу, що була пов’язана з початком бойових дій на території держави в 2014 році та створити сприятливий мікроклімат для інвестування в українську економіку. Наразі найпривабливішими для інвестицій  є такі кластери, як інфраструктура, машинобудування, енергетика, зокрема, термомодернізація житлового фонду, сфера ІТ та будівництво. За оцінками експертів, саме в цих галузях інвестиції мають найбільший ефект.

www.me.gov.ua