Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.10.2021

Україна зробила черговий крок для створення національного механізму біржової торгівлі, – Олексій Любченко

8 жовтня відбулося засідання робочої групи з питань реалізації положень Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України, ЄБРР, Американською торгівельною палатою в Україні та USАID щодо створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу та організованих товарних ринках (NEXT-UA).

«Розбудова повноцінно функціонуючих ринків капіталу є надважливим завданням для розвитку української економіки. І сьогоднішня зустріч є важливим кроком у цьому напрямку», – зазначив під час засідання Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко, який є співголовою робочої групи.

Під час засідання представниками USAID презентовано звіт про результати дослідження, яке здійснювалось консорціумом компаній на замовлення USAID, що включає оцінку як поточних, так і  потенційних обсягів ринків, структуру трейдінгового та посттрейдінгового компоненту NEXT–UA, а також макроекономічний вплив проєкту.

Також були обговорені подальші організаційні питання щодо фахового опрацювання результатів дослідження в робочих підгрупах, до яких залучені  основні стейкхолдери та аналітики.

Нагадаємо, що 8 червня цього року було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу та організованих товарних ринках (NEXT-UA). Документ підписали представники Уряду України, Європейського банку реконструкції та розвитку, Американської торговельної палати в Україні та Агентства США з міжнародного розвитку. На початку вересня цього року КМУ створив робочу групу для реалізації положень зазначеного Меморандуму.

www.kmu.gov.ua