Компанія Green Wave Organic з міста Золочів на Львівщині на своїй вертикальній фермі отримує врожай зелені 1 кг зелені з 1 м2 щодня, продукція постачається у понад 100 ресторанів обласного центра.
Про це в інтерв’ю Банку Львів розповів Володимир Новий – співвласник та директор компанії Green Wave.
Він зазначив, що компанія була заснована торік, під час війни, коли тривали ракетні обстріли. За унікальною технологією вирощують органічну зелень.
«Сьогодні тільки у Львові більш як сто ресторанів, які беруть зелень у нас. Це і салат, і базилік, і мікрогрін», – уточнив Володимир Новий.
Він зауважив, що унікальна технологія дозволяє отримувати з кожного квадратного метра один кілограм зелені щодня.
«Наші нідерландські колеги кажуть, що ми учетверо ефективніші за них. Але ми тільки починаємо. На підході — перець, огірки, помідори. Незабаром ми дамо промисловий об’єм», – поділився директор компанії.
На сайті Green Wave Organic зазначається, вага щоденного врожаю становить 1500 кг.
agrotimes.ua