Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.06.2022

Українські енергокомпанії отримали з Європи 300 генераторів

Уже 33 українські енергетичні компанії отримали від європейських колег обладнання для відновлення електропостачання.

Про це повідомив заступник міністра з питань цифровізації Фарід Сафаров на відкритті міжнародної конференції Power Summit 2022, передає Укрінформ із посиланням на Міністерство енергетики.

“Наразі 33 компанії отримали 300 генераторів, 45 кілометрів кабелів, 560 опор повітряних ліній та 11 тисяч одиниць іншого спеціалізованого обладнання, наданого європейськими компаніями. Ми щиро вдячні всім і особливо комісару Кадрі Сімсон за керівництво міжнародною допомогою. Ми також високо цінуємо ефективну координацію з боку Секретаріату Енергетичного співтовариства”, – сказав Сафаров.

Він висловив ідею, що європейські компанії можуть обрати регіон, район чи місто, щоб допомогти їм відновити енергетичну інфраструктуру.

Крім того, заступник міністра відзначив підтримку Єврокомісії, зокрема, в напрямку інтеграції українського та європейського енергетичних ринків, що допоможе Європі звільнитися від російського газу та вугілля за рахунок придбання української електроенергії з відновлюваних джерел.

Як повідомлялося, за добу 14 червня було відновлено електропостачання близько 39 тис. споживачів. На 15 червня знеструмленими  залишалися майже 742 населених пунктів, загалом близько 618 тис. споживачів.

 

www.ukrinform.ua