Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) оголосила конкурс концепцій субгрантових проєктів для реалізації проєктів, розроблених на збільшення обсягів виробництва та продажу кондитерської продукції, насамперед локального виробництва. Про це повідомляє Prostir.ua, пише agronews.ua.
Зазначається, що програма «АГРО» має успішний досвід підтримки ланцюгів доданої вартості у м’ясо-молочному, плодоовочевому та ягідному секторах сільського господарства і планує розширити сферу діяльності, включивши до переліку новий ланцюг — «Кондитерські вироби та окремі продукти харчування».
Учасниками субгрантової програми можуть стати мікро-, малі та середні виробники продукції/постачальники інгредієнтів, які готові співінвестувати у дану діяльність не менше 50% загального бюджету проєкту, передбаченого на впровадження діяльності в рамках проєкту.
Учасниками конкурсу можуть стати виробники таких продуктів:
– цукрові кондитерські вироби (зефір, пастила, халва та ін.), карамель;
– хліб та кондитерські вироби з борошна (випічка, торти, тістечка, бісквіти, печиво);
– джеми (варення, повидло, мармелад, конфітюр), фруктове желе, пюре;
– морозиво (заморожені сирки, фруктовий сорбет, йогурти);
– мюслі/гранола із сухофруктами;
– сушені/морожені плодоовочеві напівфабрикати;
– напої (фруктові та овочеві соки, квас, сидр);
– інша продукція та інгредієнти для кондитерського виробництва (цукати, солодощі/снеки без цукру (натуральні фруктові цукерки, фруктові чіпси, спеції, фруктово-ягідні чаї).
Концепції від виробників приймаються не пізніше 2 листопада 2020 р. Після цього програма «АГРО» продовжуватиме приймати концепції субгрантових проєктів до 18:00 за місцевим часом 17 лютого 2021 р. або до моменту вичерпання коштів.
Більше деталей про конкурс дивіться за посиланням. Amendment #1 to APS-01_AGRO_FINAL