Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.08.2023

Українські підприємці влітку 2023 отримають три хвилі грантів від ЄС та Німеччини

У липні та серпні 2023 Європейський Союз та Уряд Німеччини через програму міжнародної співпраці EU4Business оголосили три хвилі грантів для мікро, малого і середнього бізнесу. У кожного грантового конкурсу – відмінні вимоги до підприємств та різне цільове призначення. 

30 грантів кожен до 25 000 євро  детальніше

Для кого: малі та середні підприємства зі штатом від 11 до 100 співробітників

Прийом заявок: з 28.07.2023 по 25.08.2023

750 грантів кожен до 4 000 євро – детальніше

Для кого: мікропідприємства зі штатом до 9 співробітників

Прийом заявок: три внутрішні хвилі з розподілом за областями України

  1. з 08.08.2023 по 21.08.2023
  2. з 22.08.2023 по 04.09.2023
  3. з 05.09.2023 по 18.09.2023

50 грантів кожен до 10 000 євро  детальніше

Для кого: малі підприємства зі штатом від 11 до 49 співробітників

Прийом заявок: з 10.08.2023 по 25.08.2023

«Європейський Союз посилює підтримку українського бізнеcу в умовах війни, особливо малих підприємців, яким зараз найважче. Вже на початку повномасштабного вторгнення ЄС успішно реалізував аналогічну грантову програму з допомоги 300 релокованим мікропідприємствам, які найбільш постраждали від бойових дій. У межах нової хвилі мікрогрантів ми прагнемо надати можливість ще 750 компаніям отримати кошти для нагальних потреб, повернення та відновлення роботи, зокрема, на постраждалих і звільнених територіях України», – наголосив Ремі Дюфло, заступник Голови Представництва Європейського Союзу в Україні.

«Європейський Союз і уряд Німеччини прагнуть допомогти, щоб українські компанії і надалі працювали та стали опорою для стійкості й розвитку економіки України. Гранти стимулюватимуть підприємства продовжувати економічну діяльність, створювати робочі місця і ланцюжки доданої вартості, що генеруватиме податки до державного і місцевого бюджетів. А значить, люди в Україні матимуть перспективи кращого життя», – пояснила Клое Алліо, керівниця відділу «Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура і довкілля» Представництва Європейського Союзу в Україні.

«Український бізнес під час війни продемонстрував надзвичайну стійкість. Навіть у такий складний період тисячі підприємців розвивають свою справу. Важливу роль в цьому процесі відіграли урядові грантові програми і, зокрема, єРобота. Грантові можливості від EU4Business підсилять підтримку підприємців та допоможуть їм навіть під час війни відновитись та вийти на новий рівень”, – прокоментувала Тетяна Бережна, заступниця Міністра економіки України.

Довідково: 

Усі три хвилі грантів сприятимуть реалізації цілей урядової ініціативи єРобота під егідою Міністерства економіки України.

Грантові конкурси в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» виконується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансування Європейського Союзу та Уряду Німеччини. Грантові конкурси реалізовано за сприяння Міністерства економіки України, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства фінансів України. Партнерами з виконання виступили (для кожної грантової хвилі окремо) – Український фонд стартапів, Фонд розвитку підприємництва (у співпраці з уповноваженими банками: Ощадбанк, Банк Львів та ПриватБанк), Фонд підтримки реформ в Україні.

Подати заявку на грант можливо виключно через єдиний портал державних послуг Дія.

 

me.gov.ua