Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.10.2023

Український бізнес зацікавлений у виробництві біометану, – Віталій Головня

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня зустрівся з радником з питань торгівлі Торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Анн Берсіо.

Сторони обговорили питання сприяння експорту біометану та підтримку українських аграріїв.

Віталій Головня повідомив, що український бізнес зацікавлений у виробництві біометану. Вже є перший біометановий завод і заплановано відкриття нових до кінця року. За його словами, важливий напрямок розвитку галузі – експорт біометану, зокрема, на європейський ринок. Відповідний законопроект № 9456 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану» вже підготовлений до першого читання.

«Виробництво біометану та біогазу вигідно бізнесу і державі. Переробка відходів сільськогосподарських та тваринництва – це додаткова ефективність і додана вартість для аграріїв. Також це органічні добрива в результаті переробки відходів», – зазначив Віталій Головня.

Заступник Міністра додав, що ринок виробництва біометану буде  розвиватися швидше, якщо європейський бізнес відкриє в Україні підприємства з виробництва обладнання для біометанових заводів. Крім того, для аграріїв, які через повномасштабне вторгнення рф працюють у складних умовах, важлива підтримка. Зокрема, надання грантів та доступних кредитів.

В свою чергу Анн Берсіо висловила солідарність і запевнила в сприянні розвитку українського агросектору зі сторони ЄС.

minagro.gov.ua