Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.08.2020

Український завод освоїв виробництво вантажних залізничних вагонів

ТзОВ «Дослідний механічний завод «Карпати» освоїло виробництво і ремонт вантажних вагонів, виготовлення контейнер-цистерн, а також автомобільних гідравлічних підйомників.

Про це пише Варта.

У Миколаївському районі у місті Новий Розділ на Львівщині працює потужне українське підприємство ТзОВ «Дослідний механічний завод «Карпати», яке виготовляє та ремонтує вантажні залізничні вагони. На даний час підприємство освоїло виробництво кількох типів вантажних вагонів – чотирьохвісних напів-вагонів, вагон-хоперів кількох типів та платформ. Підприємство, зокрема, виготовляє вагони-хопери, які призначені для перевезення зерна та інших харчових вантажів, що вимагають захисту від атмосферних опадів, і забезпечують розвантаження в міжрейковому просторі, аналогів яким немає в Україні. Окрім цього на підприємстві розробили і запустили у виробництво цистерни-контейнери та різноманітні ємності. Традиційною продукцією ТзОВ «ДМЗ «Карпати» є автомобільні гідравлічні підйомники. Крім цього підприємство спеціалізується на виготовленні різноманітних металоконструкцій.

Переважно ТзОВ «ДМЗ «Карпати» працює на український ринок. Два останні роки підприємство виготовляє у рік понад 1000 вагонів. У 2019 році на підприємстві в середньому працювало 720 працівників, середня заробітна плана становила 1700 гривень. У зв’язку із «коронакризою» підприємству, нажаль, довелося скоротити кількість працівників – зараз тут працює 410 осіб.

Дослідний механічний завод «Карпати» є одним із бюджетоутворюючих підприємств Нового Роздолу. У 2019 році підприємство перерахувало до  37958,3 тис.грн., в тому числі податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) – 25963,7 тис грн (з них до місцевого бюджету сплачено 60% ПДФО – 15578,22 тис грн). За січень-липень 2020 року до зведеного бюджету підприємством сплачено 7992,00 тис грн, в тому числі ПДФО – 7648,3 тис грн (з них до місцевого бюджету сплачено 60% ПДФО – 4588,98 тис грн, оренда землі – 300,00 тис грн).

На початку серпня 2020 року для ознайомлення із виробництвом і ситуацією на підприємстві ТзОВ «ДМЗ «Карпати» відвідав голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

Зауважимо, що окрім ТзОВ «ДМЗ «Карпати» на Львівщині вагонобудуванням займається Стрийський вагоноремонтний завод, який входить в склад «Укрзалізниці». Це підприємство працює із 1874 року.