Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.09.2022

Українці будуть забезпечені електрикою за всіх сценаріїв опалювального сезону – Укренерго

За всіх сценаріїв проходження опалювального сезону, які моделювала НЕК “Укренерго”, включно із вимкненням Запорізької атомної електростанції, українські споживачі будуть забезпечені електрикою.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова правління компанії Володимир Кудрицький.

“Укренерго проводило моделювання проходження осінньо-зимового періоду як із ЗАЕС, так і без неї <…> В усіх сценаріях, які ми моделювали, включно із песимістичними, завдання проходження опалювального сезону, забезпечення електрикою наших споживачів є складним, але досяжним”, – наголосив Кудрицький.

Він зазначив, що енергосистема України наразі збалансована.

“Після деокупації ми дуже швидко відновимо всю інфраструктуру, яка забезпечує видачу потужності станції, і ми дуже швидко побачимо ЗАЕС у мережі”, – запевнив очільник Укренерго.

Він також нагадав, що компанія відновила надійне живлення ЗАЕС з енергосистеми України.

“Ситуація з цієї точки зору дещо стабілізувалася порівняно з тим, що було”, – додав Кудрицький.

Як повідомлялося, з 11 вересня Запорізька АЕС повністю перейшла в режим “холодної зупинки” і припинила виробляти електроенергію.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію.

МАГАТЕ 6 вересня представило звіт за результатами інспекції ЗАЕС. У документі зафіксовано випадки розміщення російської військової техніки на території Запорізької АЕС, зокрема у машинних залах енергоблоків.

 

www.ukrinform.ua