Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.08.2021

Укрексімбанк спільно з п’ятьма українськими банками вперше на ринку видасть консорціумний кредит Укравтодору

У п’ятницю, 27 серпня, в головному офісі Укрексімбанку (Київ, вул. Антоновича, 127)  відбудеться публічне підписання першого в Україні договору консорціумного кредиту між Укравтодором та банками-партнерами. В проекті також беруть участь Ощадбанк, Укргазбанк, ТАСКОМБАНК, Банк Кредит Дніпро та ПУМБ. Для зменшення ризиків концентрації кредитних портфелів банків та залучення необхідного обсягу ресурсів у найкоротші строки за оптимальними параметрами Укрексімбанк запропонував унікальний на ринку механізм консорціумного кредитування, в якому виступить координатором угоди з часткою 45%.

Як організатор консорціуму Укрексімбанк провів переговори з потенційними учасниками, структурував кредитну угоду, організовано весь процес збору та підготовки документів для підписання. Натомість позичальник отримує єдині від всіх банків-партнерів умови та надалі взаємодіє виключно з банком-координатором. В результаті для державного агентства вдалося забезпечити ставку кредитування на рівні навіть нижчому ніж від міжнародних фінансових організацій.

Передумовами реалізації проекту стали консультації з Міністерством інфраструктури щодо   продовження фінансування програми «Велике будівництво», де було наголошено на тому, що жоден український банк не може самостійно надати таку значну суму коштів, адже вона перевищує нормативи банків.

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість учасників пресконференції обмежено. Попередня акредитація журналістів обов’язкова за електронною поштою MFomenko@hq.eximb.com та за тел. (097) 889-51-33.