Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.12.2021

Укргазбанк надав кредитний ліміт YASNO для фінансування ЕСКО-проєктів у промисловості

Укргазбанк надав кредитний ліміт для фінансування енергоефективних проєктів YASNO у промисловості на суму 300 млн грн строком на чотири роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі енергопостачальної компанії.

Зазначається, що ці кошти будуть спрямовані на реалізацію нових проєктів на українських підприємствах, де YASNO фінансує та виконує енергомодернізацію на умовах енергосервісу (ЕСКО).

Це перший інструмент кредитування, створений українським «зеленим» банком, що дозволить фінансувати ЕСКО у промисловій сфері у класичному форматі.

Сутність енергосервісу полягає у тому, що енергосервісна компанія фінансує та виконує енергоефективну модернізацію підприємства, гарантуючи досягнення певного рівня економії енергоресурсів. Розрахунки за вже виконану модернізацію відбуваються виключно з частини коштів, які клієнт заощаджує на енерговитратах в результаті реалізації проєкту.

«Через механізм енергосервісу YASNO вже виконав більше 90 енергоефективних проєктів у промисловості та бюджетній сфері з досягнутою економією від 25 до 90% енергоресурсів. Ми впевнені, що цією угодою ми даємо старт розвитку ринку енергосервісу, якого так потребує Україна, враховуючи актуальні зміни в законодавстві ЄС», – прокоментувала директор з економіки та фінансів YASNO Тетяна Грязнова.

Заступник голови правління Укргазбанку Денис Чернишов назвав спільний з YASNO проєкт “масштабним і соціально значущим”. Він висловив сподівання, що новий інструмент кредитування енергосервісного бізнесу надасть потужний поштовх для розвитку енергосервісу в Україні.

YASNO – постачальник електроенергії, газу, рішень з енергоефективності та для електромобілів, що надає послуги для 3,5 млн українських сімей та юридичних клієнтів у Києві, Дніпропетровській, Донецькій та інших областях України.

 

www.ukrinform.ua