Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.11.2023

Укргазвидобування планує пробурити цього року понад 90 свердловин

АТ “Укргазвидобування” у 2023 році планує пробурити понад 90 свердловин, що вдвічі більше, ніж минулого року (42 свердловини).

Про це заявив в.о. гендиректора компанії Олег Толмачев під час заходу, присвяченого закупівлям, передає галузеве видання ExPro.

За його оцінками, заявлена кількість нових свердловин може стати рекордною для “Укргазвидобування” щонайменше за останні 20 років.

У тому числі “Укргазвидобування” планує пробурити 67 експлуатаційних свердловини та 24 пошуково-розвідувальні свердловини.

У компанії очікують, що загальні обсяги буріння свердловин у 2023 році становитимуть близько 330 тис. м, що на 53% більше, ніж минулого року. Загалом, за 9 місяців поточного року “Укргазвидобування” пробурило 243 тис. м, що перевищує обсяги буріння за 2022 рік, а також обсяги буріння у довоєнному 2021 році.

Крім того, “Укргазвидобування” планує суттєво наростити обсяги свердловинних операцій, таких як колтюбінг (+5%), капітальний ремонт свердловин (+65%), гідророзрив пласта (+207%).

“На наступний рік компанія має амбітні плани щодо нарощування обсягів робіт, що у свою чергу потребуватиме більших обсягів закупівель для стабільного виробничого процесу”, – зазначив Толмачев.

За даними “Укргазвидобування” пробурені свердловини дозволять збільшити обсяги видобутку природного газу на 1,1 млрд куб м. Загалом, у компанії очікують зростання обсягів видобутку газу за підсумками 2023 року на 6%.

Як повідомлялося, на початку листопада “Укргазвидобування” пробурило дві високодебітні свердловини: одна з них розвідувальна на нещодавно відкритому родовищі, інша – експлуатаційна, на родовищі, якому понад 50 років.

 

minprom.ua