Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.12.2023

Укргідроенерго отримало від ЄІБ 133 млн євро на ремонт ГЕС

Державне “Укргідроенерго” отримало черговий транш від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у розмірі 133 млн євро на реалізацію проєкту “Реабілітація гідроелектростанцій”, розпочатого у 2012 році.

Як повідомили у пресслужбі компанії, метою проєкту є реконструкція 21 гідроагрегата на електростанціях на Дніпрі: Київської ГАЕС, Канівської ГЕС, Кременчуцької ГЕС, Середньодніпровської ГЕС, Дніпровської ГЕС-1 та Дніпровської ГЕС-2.

Раніше ЄІБ вже виділив 67 млн євро для фінансування цього проєкту, які було повністю використано в середині 2022 року. Загалом було залучено 200 млн євро кредитних коштів ЄІБ під державні гарантії для реконструкції 21 гідроагрегатів на станціях компанії.

“За підтримки партнерів з Європейського інвестиційного банку та після отримання погодження від державних установ, сьогодні ми отримали транш у сумі 133 млн євро, що є частиною невибраної суми позики ЄІБ за діючим проєктом “Реабілітація гідроелектростанцій”. Ми вдячні нашим партнерам за надані кошти та максимальне сприяння у реалізації проєктів у цей непростий час”, – прокоментував зазначає генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Виділені кошти буде спрямовано не лише на модернізацію та реконструкцію гідроенергетичних об’єктів, які належать “Укргідроенерго”, але й на відновлення пошкоджених енергетичних об’єктів та втрачених внаслідок обстрілів потужностей.

 

minprom.uа