Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.10.2023

Укрнафта планує пробурити 30 нових свердловин

Збільшення бурових робіт на родовищах “Укрнафти” створює попит на сучасні послуги від сторонніх постачальників: у наступному році компанія планує залучити на ринку вісім бурових верстатів на додаток до двох своїх.

“До кінця року компанія планує будівництво 9 нових свердловин. На наступний рік заплановано буріння 30 свердловин”, – анонсував заступник директора з розвідки та розробки родовищ ПАТ “Укрнафта” Володимир Гришаненко на VII Київській нафтогазовій конференції Ньюфолк НКЦ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Уже буряться або запускаються в роботу 7 свердловин. Ще дві в процесі підготовки. Тобто, як і обіцяли, 9 нових нафтових свердловин у 2023 році, і ще більш амбітні плани на 2024”, – сказав на конференції глава правління Сергій Корецький.

Відзначається, що закупівлі послуг та товарів здійснюватимуться виключно через систему публічних закупівель “Прозорро”, а перші тендери на 2024 рік будуть оголошені вже цього року.

За словами Гришаненка, “Укрнафта” також відновлює проведення сейсморозвідувальних робіт, які востаннє виконувалися 10 років тому. Компанія розробила стратегію на 5 років, завдяки якій планує покрити 3Д-сейсмікою всі власні родовища та перспективні площі. Роботи виконуватимуться із застосуванням безпровідних технологій.

“Що важливо, перші тендери виграли українські підрядники саме із безпровідною сейсмікою”, — відзначив Гришаненко.

Він додав, що на партнерів буде зроблено ставку і при проведені операцій з гідророзриву пластів (ГРП): вже підготовлено 40 свердловин, на які компанія залучатиме підрядників з відповідною технікою та досвідом.

Попри те, що багато сервісних робіт підрозділи “Укрнафти” виконують самостійно, в разі збільшення бурових та розвідувальних робіт Гришаненко не виключає залучення відповідних підрядників з ринку.

ПАТ “Укрнафта” – найбільша нафтовидобувна компанія України, володіє 87 спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів, веде діяльність на сході та заході України. Компанія 2023 року планує збільшити видобуток нафти на 5,8% (на 0,077 млн тонн) порівняно з минулим роком – до 1,447 млн тонн, газу – на 0,3% (на 0,003 млн куб. м), до 1,04 млрд куб. м.

“Укрнафта” також є оператором національної мережі АЗС з 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року “Укрнафта” випускає власні паливні талони та картки “NAFTAКарта”, що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ “Укрнафта-Постач”.

Найбільшим акціонером “Укрнафти” є НАК “Нафтогаз України” з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, яка належала приватним власникам і якою зараз управляє Міноборони. У листопаді 2022 року директором компанії призначено Корецького.

 

minprom.ua