Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.12.2023

“Укрнафта” запустила нову високодебітну свердловину на сході України

ПАТ “Укрнафта” запустило в роботу чергову високодебітну свердловину на сході України початковим добовим дебітом понад 50 тонн нафти, повідомила компанія.

“Загальна глибина нової розвідувальної свердловини – 2919 метрів. Початковий дебіт становить 51,4 тонни на добу практично безводної нафти, обводненість 2-3%”, – уточнив директор ПАТ Сергій Корецький, слова якого наведено в релізі компанії в понеділок.

В “Укрнафті” пояснили, що її фахівці працювали власним буровим верстатом. У процесі буріння задіяли власні розробки: відділ промислової хімії та аналізу керна на основі базової рецептури розробив бурову промивальну рідину, яку використали до глибини 2013 метрів.

“Це дало змогу знизити коефіцієнт кавернозності стовбура й мінімізувати витрати на хімреагенти і матеріали, що зекономило компанії мільйони гривень”, – зазначили в компанії, додавши, що перспективний поклад у серпухівських відкладах розкрито пілотним стовбуром в інтервалі 2894-2898 метрів.

У розрізі свердловини розкрито ще три перспективні поклади в серпухівських і башкирських відкладах. Тому після відпрацювання нижчих покладів буде пробурено горизонтальну частину свердловини з метою розробки запасів нафти в башкирських відкладах, поділилася планами “Укрнафта”.

Як повідомлялося, на початку грудня “Укрнафта” пробурила нову похилоспрямовану свердловину з початковим добовим дебітом нафти 25-30 тонн на заході України з метою розвідки запасів у стрийських відкладах.

 

ua.interfax.com.ua