Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.04.2021

“Укроборонпром” планує створити індустріальний парк на базі Миколаївського суднобудівного заводу

Держконцерн “Укроборонпром” працює над концепцією індустріального парку на базі ДП “Миколаївський суднобудівний завод”, що входить до концерну, повідомив гендиректор “Укроборонпрому” Юрій Гусєв під час відвідування Миколаєва 19 квітня.

“Президент підтримав, щоб на Миколаївському суднобудівному заводі створити індустріальний парк. Працюємо над концепцією… щоб залучити інвесторів, наповнити замовленнями”, – сказав Гусєв на брифінгу щодо зміни гендиректора НВКГ “Зоря-Машпроект”.

За його словами, цей проект обговорюють з облдержадміністрацією та міською владою. Гусєв додав, що парк може стати одним із перших, який функціонуватиме за новим законом про індустріальні парки з пільгами їхнім резидентам, який минулого тижня в першому читанні ухвалила Верховна Рада.

Гендиректор “Укроборонпрому” також підтримав ідею демілітаризації недобудованого на заводі ракетного крейсера “Україна” та його продажу, а потім створення на його базі туристично привабливого об’єкта. Водночас Гусєв уточнив, що це питання має бути ухвалене на рівні уряду.

Передбачається, що Миколаївський суднобудівний завод (раніше – “ім. 61 комунара”) увійде до холдингу “Морські системи”, створюваного в рамках трансформації “Укроборонпрому”. Окрім нього, до цього холдингу планується також включити НВКГ “Зоря-Машпроект”, КБ “Центр кораблебудування”, Інститут гідроприладів і завод “Палада”, що виробляє доки і плавучі крани.

ua.interfax.com.ua