Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.05.2020

Укроборонпром представив катер “Кайра-150” для оборони морських кордонів

Про це повідомили у прес-центрі Укроборонпрому.
Як стратегічний виробник озброєння та військової техніки для сил оборони та безпеки України, Укроборонпром прагне аби в арсеналі українського війська було більше сучасного, якісного, високотехнологічного та надійного озброєння, здатного захистити нашу державу та зберегти життя наших військових.
Інфокарта – це у зручний спосіб структурована інформація про перспективні продукти підприємств-учасників Укроборонпрому, які здатні захистити Україну на землі, на воді та в небі.
#UOPnaVodi представляє: багатофункціональний катер “Кайра-150”
Розробник: ДП “Дослідно-проектний центр кораблебудування” (м. Миколаїв). Підприємство має 45-річний досвід проектування надводних кораблів та катерів та є головною організацією в Укроборонпромі з питань науково-технічного забезпечення за напрямком “кораблебудування”.
Що це: Багатофункціональний катер “Кайра-150” є уніфікованою “платформою”, на базі якої може бути побудовано ціле сімейство катерів: від бойових версій – до версій іншого призначення. Катер повністю оптимізовано за габаритами та технічним оснащенням, що є результатом проведення власних науково-дослідних та маркетингових досліджень.
Призначення: уніфікована “платформа” “Кайра-150” може бути використана для побудови катерів на потребу силових структур Міністерства оборони та Державної прикордонної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції України та інших установ.
Характеристики: 
● Водотоннажність – біля 155 тонн.
● Максимальна довжина – 38 метрів.
● Максимальна ширина – 7 метрів.
● Осадка – 2 метри.
● Корпуси катерів можуть бути виконані зі сталі, алюмінієво-магнієвого сплаву або композитного матеріалу в залежності від вимог, що висуваються замовником.
● Конструкція катера дозволяє встановлювати на катер артилерійське озброєння, ракетні системи малої дальності або сучасні мінно-пошукові комплекси та рятувальне обладнання.
Переваги:
● Комфортні умови для особового складу без втрати можливості розташування різноманітних технічних засобів.
● Застосування гіроскопічного заспокоювача хитавиці (що суттєво підвищує життєдіяльність екіпажу на хвилюванні в усьому діапазоні швидкостей).
● Можливість встановлення стаціонарної компактної гідроакустичної станції, підрулюючого пристрою для підвищення маневреності на малих швидкостях.
Версії: підприємством опрацьовано реалізацію проєкту у 9 варіантах:
● патрульний;
● протидиверсійний;
● шукач мін;
● берегової охорони;
● пошуково-рятувальний;
● протипожежний;
● водолазний;
● учбовий;
● санітарний.
Статус: проєкт катера “Кайра-150” був вперше представлений широкій аудиторії на Міжнародній виставці “Зброя та безпека 2019”. Наразі проект включено до лінійки продукції підприємства, ведеться активний пошук потенційних замовників як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.