Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.08.2020

Укрпошта на колесах: на Закарпатті презентували пересувні поштові відділення

26 серпня, в Ужгорожі відбулась презентація пересувних відділень Укрпошти.

Про це повідомили у пресслужбі Закарпатської облдержадміністрації, пише ШОТАМ.

Зазначається, що до кінця 2020 року Укрпошта запустить у Закарпатті 82 авто пересувних відділень, які обслуговуватимуть 504 села з населенням до 2 тис. жителів.

Бригада пересувного відділення складатиметься з начальника відділення, листоноші бригади та водія супроводжувача. У населених пунктах, де навантаження більше буде працювати постійна листоноша села. Команда пересувного відділення працює на повну ставку та має вищий оклад. Начальник пересувного відділення може отримати від 8000-10925 грн, листоноша — від 5000-7475 грн, водій-супроводжувач — від 7500-10800 грн. А система бонусів та мотивації дозволяє заробляти ще більше.

До кінця 2020 року 82 авто FIAT DOBLO обслуговуватимуть 504 населені пункти області. Для кожного села буде розрахований оптимальний графік роботи пошти в залежності від потреб населення. До сіл з населенням менше 100 жителів авто заїжджатиме один раз на тиждень, до 500 — двічі, до 1200 — тричі, більше 1200 жителів — чотири або й п’ять разів на тиждень залежно від потреби. У день приїзду автівки Укрпошти працюватиме і точка присутності (приміщення Укрпошти або приміщення надане сільрадою, де будуть надаватись поштові послуги). А у населених пунктах, де навантаження більше буде працювати постійна листоноша села навіть у дні, коли авто Укрпошти не приїжджає.

Авто FIAT DOBLO повністю укомплектовано для зручної роботи бригади пересувного відділення. Воно тримісне, з обладнаним робочим місцем для листоноші бригади. Пересувне відділення має тепло- та шумоізоляцію, кондиціонер та пічку для обігріву, щоб працівники працювали комфортно за будь-якої погоди. При цьому авто має великий ізольований багажний відсік для посилок, систему для сортування кореспонденції, вогнестійкий сейф та сумку-холодильник для доставки ліків. Підвищена вантажопідйомність авто у порівнянні з пересувними відділеннями Чернігівщини дозволяє авто виконувати свої функції в погану погоду та у малопрохідній місцевості.

Довідка

Укрпошта запускає пересувні відділення у 6 областях України: Київській, Одеській, Херсонській, Закарпатській, Черкаській та Чернівецькій. До кінця 2021 року проєкт масштабують на села та селища по всій території України. Про це стало відомо 5 серпня 2020 року під час офіційної презентації нових авто пересувних відділень Укрпошти за участю Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністра інфраструктури України Владислава Криклія та генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського.

Пересувне відділення поштового зв’язку — це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у невеликі села та смт з населенням до 2 тис. жителів. Пересувні відділення потрібні для того, аби жителі навіть найвіддаленіших і найменших населених пунктів України отримали всі потрібні їм поштові, логістичні й фінансові послуги, а також доставку ліків.