Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.10.2020

Укрпошта отримає 30 млн євро кредиту ЄІБ на модернізацію логістичної мережі

Національний поштовий оператор «Укрпошта» продовжує виконувати масштабну інвестиційну програму на цей рік. Відтак, у рамках спільного проекту з Європейським інвестиційним банком «Логістична мережа (Модернізація та цифровізація Укрпошти)» компанія отримає кредит у розмірі 30 млн євро на модернізацію своєї застарілої логістичної мережі – будівництво 3-х нових та сучасних сортувальних центрів, а також 20-ти депо і відповідної ІТ-інфраструктури.

Відповідна Гарантійна угода була підписана сьогодні, 6 жовтня 2020 року, у Брюсселі.

«Ми продовжуємо створювати якісно нову інфраструктуру в Україні та співпрацювати за цим напрямом з нашими постійними міжнародними партнерами для реалізації масштабних інвестиційних проектів. Підписання Гарантійної угоди з Європейським інвестиційним банком дозволить нам якісно модернізувати існуючу логістичну мережу Укрпошти – створити нові сортувальні центри та закупити необхідне сучасне обладнання для здійснення більш швидких та зручніших поштових відправлень. Попри кризу та карантин Укрпошта продовжує стабільно розвиватися і доводити, що державні компанії можуть бути успішними та сучасними. Однією з перших вона розпочала активно реалізувати свої непрофільні активи і спрямовувати отримані кошти на модернізацію. І ми будемо надалі продовжувати використовувати всі можливості для подальшого розвитку та вдосконалення роботи пошти», – прокоментував укладення угоди Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Кредит ЄІБ надається разом із технічною допомогою для модернізації логістичної мережі Укрпошти, яка включає аналіз ринку, розробку бізнес-плану та інвестиційних потреб для нової мережі. Також ЄІБ допоможе в розробці інвестпрограми, що є ключовою складовою у забезпеченні фінансування від банку.

Завдяки проекту Укрпошта розробить та запровадить нову надсучасну логістичну мережу для обробки посилок, скоротить терміни доставки та покращить загальну якість поштових послуг для мільйонів українців. Це, у свою чергу, зможе поліпшити умови для ведення бізнесу в країні та забезпечити необхідну інфраструктуру для подальшого розвитку інтернет-торгівлі.

«Ефективні, доступні та сучасні поштові послуги мають ключове значення для забезпечення швидкого, сталого та довгострокового економічного розвитку, оскільки вони відкривають нові можливості для бізнесу, створюють робочі місця, полегшують торгівлю та роблять її вигіднішою. Разом зі своїми українськими партнерами ЄІБ буде підтримувати розвиток сучасної цифрової поштової інфраструктури, користь від якої отримають як українські громадяни, так і підприємці. Ми надзвичайно пишаємось тим, що продовжуємо брати участь в економічному та соціальному розвитку України», – зазначила Віце-президент ЄІБ Ліляна Павлова.

У свою чергу, генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський відмітив, що кредит від ЄІБ – це лише частина великих інвестицій у поштову інфраструктуру і наступні кілька років стануть для Укрпошти періодом наймасштабнішої в історії компанії модернізації. «Усього в рамках стратегії оновлення логістичної мережі ми плануємо залучити близько 100 мільйонів євро для будівництва 8 автоматизованих сортувальних хабів та 62 регіональних депо – це як кредитні кошти від ЄІБ та ЄБРР, так і власні інвестиції Укрпошти. Сучасна логістична інфраструктура – це не лише запорука надійної та швидкої доставки, це і нові робочі місця, і збільшення заробітних плат працівників, це і передумова для розвитку онлайн-комерції в регіонах, а також залучення іноземних інвестицій та світових партнерів. Поза цим, модернізація поштової інфраструктури дозволить зменшити негативний вплив на екологію: нові логістичні центри відповідатимуть усім екологічним стандартам ЄС та зменшать вантажний трафік у містах завдяки винесенню сортувальних центрів за їхні межі», – зазначив він.

Джерело: Урядовий портал.