Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.11.2021

Укртрансгаз приєднався до міжнародного проєкту з виробництва водню на заході України

АТ “Укртрансгаз” підписав меморандум із низкою партнерів, який передбачає реалізацію проєкту із виробництва водню на Західній Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомив в.о. гендиректора Укртрансгазу Сергій Перелома у Фейсбуці.

 

“Оператор газосховищ України приєднався до міжнародного проєкту з виробництва водню в Україні «H2EU+Store» Учора підписали відповідний меморандум із провідними гравцями газового ринку із Словаччини, Німеччини та Австрії. Під документом свої підписи поставили представники RAG Austria, GAS CONNECT AUSTRIA, Bayerngas, Bayernets,Open Grid Europe, Eustream, Nafta. З української сторони ініціативу підтримали Нафтогаз України, Оператор ГТС України та Еко-Оптіма”, – зазначив Перелома.

Він повідомив, що ініціатива “H2EU+Store” передбачає у майбутньому виробництво водню на Західній Україні, його транспортування та зберігання на території Центральної Європи та постачання кінцевим споживачам у Німеччині.

Крім того, планується інтенсифікація виробництва відновлюваної електроенергії для виробництва водню в Україні, модернізація газотранспортної інфраструктури та потужностей для зберігання водню в ПСГ України та Центральної Європи.

Як повідомлялося, у вересні чотири компанії – оператори газотранспортних систем Європи, зокрема й ТОВ “Оператор ГТС України” (ОГТСУ), домовилися про об’єднання зусиль для створення водневої магістралі через Центральну Європу.

“Зелений” водень є компонентом Green Deal у переході від традиційних джерел енергії до повної їх заміни на відновлювані джерела. Цей процес може тривати до 25 років. Необхідні капіталовкладення в такий перехід оцінюються для України щонайменше в 100 млрд доларів.

 

www.ukrinform.ua