Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.07.2021

“Укртранснафта” прийняла в управління нафтопродуктопровід “Самара-Західний напрямок”

АТ “Укртранснафта” підписало з Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) договір на управління української частини нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок” терміном на п’ять років.

Як повідомила прес-служба компанії, згідно з умовами договору “Укртранснафта” отримала права та обов’язки на здійснення господарської діяльності з транспортування, зберігання, перевалки на автомобільний і залізничний транспорт нафтопродуктів.

Компанія також зобов’язується протягом п’яти років забезпечувати щонайменше 1,1 млн грн щомісячного доходу державі від управління нафтопродуктопроводом.

У прес-службі зазначають, що “Укртранснафта” планує найближчим часом отримати всі передбачені законодавством України дозволи, погодження, згоди, свідоцтва, ліцензії та інші документи, необхідні для початку експлуатації та належного управління нафтопродуктопроводом.

Як повідомлялося, “Укртранснафта” наприкінці лютого 2021 року розпочала прийом на тимчасове відповідальне зберігання арештованого майна ТОВ “ПрикарпатЗахідтранс”, зокрема об’єктів лінійної частини магістрального нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок” (СЗН).

Пізніше “Укртранснафта” була відібрана переможцем конкурсу на керуючого активами української ділянки нафтопродуктопроводу. Для повноцінної експлуатації ділянки компанії необхідно отримати велику кількість дозвільних документів.

Для управління нафтопродуктопроводом “Укртранснафта” створила у своїй організаційній структурі окремий департамент у складі працівників компанії та колишнього експлуатанта ділянки – ТОВ “ПрикарпатЗахідтранс”.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) 11 червня надав “Укртранснафті” дозвіл на концентрацію у вигляді отримання в управління цілісного майнового комплексу ТОВ “ПрикарпатЗахідтранс”.

Ділянка нафтопродуктопроводу СЗН протяжністю приблизно 1,1 тис. км призначена для прокачування дизельного палива з РФ та Білорусі і для внутрішніх потреб України, і для транзиту до Європи, зокрема до Угорщини. Проектна потужність магістралі – 3,5 млн тонн на рік.

“Укртранснафта”, 100% акцій якої перебувають в управлінні НАК “Нафтогаз України”, є оператором нафтотранспортної системи країни.

 

ua.interfax.com.ua