Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.01.2020

Укрзалізниця готується до відкриття ринку залізничних перевезень

Підготовка Укрзалізниці до IPO та відкриття ринку залізничних перевезень  передбачені у плані заходів з реформування залізничного транспорту, затвердженому Кабінетом Міністрів.

Про йдеться у повідомленні Міністра інфраструктури України Владислава Криклія на сайті міністрества.

Міністр інфраструктури України зазначив, що план заходів з реформування залізничного транспорту передбачає упровадження контрактного замовлення пасажирських перевезень, що будуть визнані суспільно важливими; заходи із забезпечення безпеки перевезень при відкритті ринку перевізників; план реструктуризації АТ «Укрзалізниця» для підготовки компанії до відкриття ринку залізничних перевезень та первинного розміщення акцій (IPO).

«Укрзалізниця вийде на ІРО, стане публічною та конкурентною в умовах відкритого ринку. Вона буде розділена на три оператора:  інфраструктури, вантажного перевізника і пасажирського перевізника. Це передова європейська практика і повністю відповідає імплементації Угоди про асоціацію», – заявив Владислав Криклій, коментуючи рішення Уряду.

«Реалізація схваленого Урядом плану заходів з реформування залізничного транспорту сприятиме розвитку конкуренції на ринку залізних перевезень в Україні, забезпечить економічну ефективність залізничних перевезень і максимально продуктивне використання інфраструктури залізничного транспорту, позитивно вплине на забезпечення прав та інтересів учасників ринку», – підкреслив Міністр інфраструктури.