Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.08.2021

“Укрзалізниця” планує закупити 10-20 нових електричок для роботи у приміському напрямку навколо Києва

АТ “Укрзалізниця” планує розпочати оновлення пасажирського приміського сполучення із закупівлі 10-20 нових електричок для роботи навколо Києва, про це в інтерв’ю Mintrans розповів в. о. члена правління “Укрзалізниці”, директор філії “Пасажирська компанія” Олександр Перцовський.

“На стартовому етапі ми говоримо про 10-20 поїздів, які обслуговуватимуть приміський напрямок навколо столиці. Далі – більше. Можливо, не скрізь це буде єдиний формат, оскільки є різні потреби передмістя у всій країні та різні інфраструктурні особливості”, – заявив він.

Перцовський також повідомив, що наразі компанія тестує електрички виробництва швейцарської компанії Stadler, готується до великого міжнародного тендеру на електропоїзди, деталізує технічне завдання.

“Stadler – це той гравець, який вже заявив про готовність локалізуватися в Україні. У компанії вже є успішний досвід у Східноєвропейських країнах. В Україні є велика база виробників вагонних меблів, кабінного обладнання, скла, різного електронного обладнання, за рахунок цього у нас може бути локалізація навіть вище, ніж Stadler досяг у тій самій Білорусі”, – зазначив директор філії УЗ “Пасажирська компанія”.

Як повідомлялося, раніше Міністерство інфраструктури, АТ “Укрзалізниця” і Stadler CIS AG, Stadler Rail AG (Швейцарія) та Швейцарське агентство зі страхування експортних ризиків SERV підписали Меморандум про взаєморозуміння, який визначає засади співпраці та механізм спільної роботи сторін з питань розвитку сектору залізничного транспорту в Україні.

 

ua.interfax.com.ua