Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.07.2020

Укрзалізниця вдвічі збільшила об’єми контейнерних перевезень, – Мінінфраструктури


Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час урочистих заходів з приводу зустрічі другого прямого контейнерного поїзда з Китаю сьогодні вранці у Києві.

“Щойно ми зустріли другий контейнерний потяг за місяць із Китаю. Це 43 сорокафутові контейнери, що подолали понад 9 тис. км та 4 країни за 15 діб. Всього за 5 місяців цього року територією України у складі контейнерних поїздів було перевезено у 2 рази більше вантажів, ніж за січень-травень 2019-го. Ми зацікавлені у збільшенні транзиту вантажів залізницею з Китаю до країн Західної Європи, включенні України до маршрутів Шовкового шляху та у прямому міжнародному сполучені КНР-Україна. І будемо розвивати контейнерні перевезення надалі. Не лише залізницею, а й іншими видами транспорту”, – зазначив Міністр інфраструктури.

Для забезпечення зростання вищезазначених перевезень, за словами Владислава Криклія, Міністерство інфраструктури вже активно працює над запровадженням міжнародної електронної товарно-транспортної накладної та створенням цифрових транспортних коридорів. Це дозволить спростити документообіг під час перевезень та знизити фінансове навантаження на логістику. “Перевезення вантажів за електронною міжнародною накладною – це підвищення конкурентоспроможності українських перевізників. Крім цього, це дозволить підвищити безпеку міжнародних перевезень та реалізувати транспортний потенціал України”, – додав очільник Міністерства.

Участь в урочистих заходах з приводу зустрічі другого прямого контейнерного поїзда з Китаю також взяли Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні Фан Сянжун, заступник Міністра закордонних справ України Євгеній Єнін та в.о. голови правління Укрзалізниці Іван Юрик.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/