Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.03.2022

Укрзалізниця відновить експорт аграрної продукції

Голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін озвучив основні ініціативи для підтримки економіки України в умовах воєнного вторгнення Росії в Україну. Про це розповів заступник директора Департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов в рамках Trend&Hedge Club, пише Latifundist.com.

Перша — це залізний технопарк. Мова йде про евакуацію підприємств зі східних областей на захід і перелокація виробничих потужностей.

«Якщо у когось є в цьому потреба, то під егідою Мінекономіки ми допомагаємо евакуювати підприємства», — зазначив Валерій Ткачов.

Також це відкриття нових підприємств на базі інфраструктури УЗ у західних, центральних областях України. В УЗ підкреслюють, що готові надати свою інфраструктуру для організації роботи промислових підприємств.

Залізна посівна — це друга ініціатива, за якою в УЗ створюється штаб, який буде допомагати у перевезенні добрив і пального для агровиробників. На своєму Telegram-каналі УЗ повідомила про контактну особу — це Тетяна Приходько. Це стосується як імпорту, так і внутрішніх перевезень МТР для забезпечення потреб посівної кампанії в Україні.

Третя ініціатива — це залізний термінал. Полягає вона у відновленні експорту аграрної продукції на захід, на західні прикордонні переходи. Також вивчається питання будівництва потужностей для перевалки на прикордонних переходах, тому що зараз дуже гостро стоїть проблема із нестачею потужностей для перевалки зерна.

Валерій Ткачов підкреслив, що «Укрзалізниця» продовжує працювати на підконтрольних територіях. Відвантаження ведеться у всіх напрямках підконтрольних Україні.

На сьогодні середньодобовий об’єм відвантаження у мережі УЗ становить 250 тис. т, а до війни цей показник сягав 720 тис. т.

 

kurkul.com