Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.09.2020

Уряд буде посилювати розвиток зрошення на півдні України

Розвиток зрошення на Херсонщині та в інших південних областях України є важливою умовою для реалізації нашого аграрного потенціалу, збільшення сільськогосподарського виробництва та зміцнення лідерства на аграрних ринках у світі. Про це заявив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко під час робочої поїздки до Херсонської області на чолі з Прем’єр-міністром України Денисем Шмигалем.

У рамках поїздки Урядова делегація відвідала Інститут зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України, де ознайомилась з діяльністю наукового закладу та заслухала презентацію «Розвиток зрошення — фундамент майбутнього Херсонщини».

«Розвиток зрошувальних систем ми будемо посилювати в рамках розширення програми «Велике будівництво» за дорученням Президента України і Прем’єр-міністра. Наразі діє державна фінансова підтримка на придбання нового обладнання та зрошувальної техніки – надається 25-відсоткова компенсація. Так, за 2019-2020 роки аграріями України вже було закуплено зрошувальної техніки на суму 15,9 млн грн і отримано компенсації на суму 3,4 млн грн. Аграріями Херсонщини – закуплено на 3,4 млн грн і отримано компенсації 1,1 млн грн (32% від загальної кількості компенсації)», – зазначив Ігор Петрашко.

Він також проінформував, що під головуванням Мінекономіки вже проведено 3 засідання міжвідомчої робочої групи з питань напрацювання законопроекту «Про об’єднання водокористувачів» та напрацювання механізму передачі зрошувальної інфраструктури. За результатами засідань Департаментом аграрної політики Мінекономіки та Інститутом водних проблем і меліорації НААН опрацьовано усі пропозиції, зауваження та підготовлено оновлену редакцію законопроекту «Про об’єднання водокористувачів».

Наступним етапом є прийняття на законодавчому рівні механізму використання державних насосних станцій підприємствами на умовах державно-приватного партнерства та продовження реалізації Плану заходів «Стратегії зрошення та дренажу в Україні на період до 2030 року».

Джерело: Урядовий портал.