Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.03.2021

Уряд дозволив оновити митницю за майже 10 мільярдів гривень

Кабмін на засіданні 24 березня погодив оновлення 25 старих та будівництво 10 нових пунктів пропуску до 2023 року, на що спрямують 9,8 млрд грн як з держбюджету, так і з кредиту від уряду Польщі.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

“Головна мета Мінфіну залишається незмінною – це сучасна та прозора митниця. Прийняте сьогодні урядове рішення дозволить Україні отримати ще 35 пунктів пропуску із новітнім технічним обладнанням, яке мінімізує людський фактор при перевірці, а значить – і корупційні ризики”, – зазначив заступник міністра питань євроінтеграції Юрій Драганчук.

Відтак, 25 пунктів модернізують, ще 10 – побудують, з яких 5 зведуть “з нуля”, а 5 є застарілими та наразі продовжують функціонувати за тимчасовою схемою. Цьогоріч на митниці спрямують 613 млн грн.

Драганчук зазначає, що передусім метою є автоматизація процесів митного контролю і оформлення, що також пришвидшить проходження митних процедур та “сприятиме розвитку зовнішньоекономічної діяльності та наповненню держбюджету”.

На проєкт спрямують 9,8 млрд грн:  4,5 млрд грн на заходи з будівництва, реконструкції та капремонту; 5,3 млрд грн – на встановлення систем відеоконтролю, зважування та сканування.

Згідно пояснювальної записки фінансування забезпечуватиметься держбюджетом “або іншими джерелами, не забороненими законодавством”. Зокрема – коштом польського кредиту наданого у рамках Договору між українським та польським урядом щодо надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

 

Економічна правда