Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.11.2021

Уряд і Міжнародна фінансова корпорація розвиватимуть проекти державно-приватного партнерства в Україні, – Денис Шмигаль

Співпрацю у сфері інфраструктури й енергетики, розвиток регіонів та ринку капіталів обговорили під час онлайн-зустрічі 8 листопада Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль  і Керуючий директор, виконавчий віце-президент Міжнародної фінансової корпорації (МФК) Махтар Діоп.

Глава Уряду підкреслив, що Україна активно відновлює інфраструктуру й прагне розвивати механізм державно-приватного партнерства (ДПП). За його словами, МФК і Мінінфраструктури узгодили перші дві ділянки дороги для майбутніх проектів ДПП: Луцьк – кордон Польщі та Харків – Запоріжжя.

«Ми плануємо, що угоди з МФК будуть укладені до кінця цього року. Будівництво за кошти приватних інвесторів відбуватиметься вперше. Дуже важливо залучити якісних інвесторів у перші пілотні проекти, аби масштабувати механізм на більшу кількість об’єктів», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр підкреслив високий рівень співпраці з МФК щодо підготовки пілотних проектів концесії морських портів «Ольвія» та «Херсон». Він додав, що враховуючи позитивні результати концесії, співпраця буде продовжена й по «Морському торговельному порту «Чорноморськ».

«Сподіваємося на пришвидшення роботи щодо імплементації інших проектів державно-приватного партнерства, зокрема по аеропортах, та концесій залізничних вокзалів», — відзначив очільник Уряду.

Як зауважив Денис Шмигаль, Україна також зацікавлена розвивати державно-приватне партнерство у відновленні систем зрошення.

«Зміна клімату й виклики, пов’язані з цим, нещодавно зібрали в Глазго багатьох світових лідерів. Важливо знайти правильні кроки на шляху адаптації до змін клімату, і розвиток системи зрошення є одним з них. Україна зацікавлена в співпраці з МФК для залучення інвесторів у розвиток проектів у сфері іригації», — зазначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль додав, що стратегічною метою України залишається  приєднання до енергосистеми ЄС ENTSO-E та розвиток відновлювальної енергетики.

Крім того, Глава Уряду зауважив, що МФК стала першою міжнародною фінансовою установою, яка підписала угоду про входження до капіталу українського банку з державною часткою і, відповідно, стане акціонером «Укргазбанку». Це стало потужним сигналом для всіх інвесторів, що країна виконує свої зобов’язання з реформування банківського сектору та побудови сталої банківської моделі, заснованої на кращих світових практиках.

Денис Шмигаль і Махтар Діоп також обговорили фінансування муніципальних проектів. Очільник Уряду подякував МФК за підтримку розвитку муніципальної інфраструктури.

«Розраховуємо на подальше розширення прямого фінансування МФК місцевих органів влади, зокрема в залученні інвестицій до сфери сортування та переробки твердих побутових відходів у містах України», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Також Денис Шмигаль відзначив, що Уряд спільно з Національним банком здійснюють успішні кроки щодо розвитку ринку капіталу в Україні. А також Уряд напрацьовує механізм впровадження другого (накопичувального) рівня пенсійної системи.

Уряд і Міжнародна фінансова корпорація розвиватимуть проекти державно-приватного партнерства в Україні, — Денис ШмигальУряд і Міжнародна фінансова корпорація розвиватимуть проекти державно-приватного партнерства в Україні, — Денис ШмигальУряд і Міжнародна фінансова корпорація розвиватимуть проекти державно-приватного партнерства в Україні, — Денис ШмигальУряд і Міжнародна фінансова корпорація розвиватимуть проекти державно-приватного партнерства в Україні, — Денис ШмигальУряд і Міжнародна фінансова корпорація розвиватимуть проекти державно-приватного партнерства в Україні, — Денис Шмигаль

www.kmu.gov.ua