Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.01.2021

Уряд підтримав ініціативу Мінцифри та Мінекономіки щодо навчання безробітних киян ІТ-спеціальностей

Уряд підтримав ініціативу Мінцифри та Мінекономіки щодо навчання безробітних киян ІТ-спеціальностей. Навчання проводитиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Уряд схвалив постанову “Про реалізацію у м. Києві експерименту з професійного навчання зареєстрованих безробітних для потреб роботодавців сфери інформаційних технологій”, згідно з якою безробітні зможуть безкоштовно навчатись IT-спеціальностей у приватних IT-школах.

Відтепер кошти Фонду, передбачені на перепідготовку безробітних, можуть освоюватись не тільки акредитованими при Міністерстві освіти і науки України навчальними закладами, але й неформальними закладами освіти – ІТ-Академіями, ІТ-курсами та іншими, які готують кваліфікованих ІТ-спеціалістів, але не мають ліцензій, сертифікатів та акредитації.

Документ розроблений Мінекономіки та Державним центром зайнятості за ініціативи Мінцифри. Запропонований інструмент дозволить задовольнити частину потреби українських IT-компаній у кваліфікованих спеціалістах. А українці, які втратили роботу, навчатимуться престижних IT-спеціальностей.

Відбором закладів освіти та учасників з числа зареєстрованих безробітних для участі в експерименті займатимуться спеціально створені комісії.

Джерело: Урядовий портал.