Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.06.2020

Уряд підтримав запровадження е-резидентства в Україні

Вчора Уряд ухвалив постанову, яка дає зелене світло проекту е-резидентства. З 1 липня розпочинається експеримент із реалізації та запровадження даного проекту. Також затверджений відповідний Порядок.

Е-резидентство – проект Міністерства цифрової трансформації. Він зробить Україну більш привабливою країною для іноземців. Це – особливий статус іноземного громадянина в Україні, що відкриває йому доступ до інформаційно-консультаційних сервісів, спрощує процедури отримання адміністративних послуг і укладання цивільно-правових угод, а також надає йому можливість дистанційно засновувати та провадити бізнес в Україні.

«Е-резидентство – один з унікальних проектів Мінцифри, що може зробити Україну потужним Східноєвропейським ІТ-хабом. Завдяки е-резидентству вже в найближчому майбутньому наша країна стане привабливою для ведення бізнесу іноземцями – насамперед ІТ-спеціалістами», – наголошує Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Проект створюється для представників креативної індустрії – ІТ, маркетинг, реклама, геймінг. Завдяки е-резидентству іноземці отримуватимуть онлайн:

  • український кваліфікований електронний підпис;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • можливість відкрити онлайн рахунок в українському банку;
  • спрощений доступ до адміністративних послуг в Україні.

Згідно з постановою, Міністерство цифрової трансформації впродовж двох місяців має подати Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо прийняття актів, необхідних для запровадження експерименту та забезпечити прийняття нормативно-правових актів, що випливають з цієї постанови. Протягом трьох місяців – визначити перелік держав для запровадження експерименту та забезпечити створення та функціонування системи «Е–резидент», що стане частиною порталу Дія.

Також, для реалізації проекту, МВД, МЗС, Мін’юст, Мінфін, Державна податкова служба, ДССЗІ, Державна служба фінансового моніторингу протягом місяця мають забезпечити розробку та прийняття нормативно-правових актів, створення організаційних, технічних та кадрових умов, необхідних для виконання функцій, покладених затвердженим цією постановою Порядком.

У Мінцифри передбачають, що першими е-резидентами стануть іноземні ІТ-спеціалісти, що працюють на українські компанії, а також спеціалісти з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону та ближнього зарубіжжя, яким статус е-резидента України допоможе ефективно співпрацювати на європейському ринку.

Джерело: Урядовий портал.