Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.02.2021

Уряд продовжує спрощувати доступ до державних послуг

Кабінет Міністрів України під час чергового засідання 17 лютого ухвалив низку рішень у напрямку спрощення доступу до державних послуг.

За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, серед них — документ, який актуалізує та розширює перелік адміністративних послуг органів виконавчої влади, які надаються через ЦНАП.

«Відтепер у Центри можна буде звертатися з питань призначення пільг на оплату комунальних послуг, щодо перерахунку пенсій, призначення соціальної допомоги непрацюючій особі, надання адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам тощо. Це продовження нашої політики – «державні послуги мають бути зручними для громадян, а не для чиновників», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль також зауважив, що в ході візиту урядової команди до Брюсселя минулого тижня європейські партнери були приємно здивовані рівнем цифрових послуг та швидкістю їх втілення.

«Ми отримали дуже схвальні відгуки про рівень втілення цифрових технологій у державі, які щодня роблять життя українців комфортнішим та зручнішим. І наш Уряд не буде зупинятися на досягнутому», — наголосив Прем’єр-міністр.

Зокрема, сьогодні Кабінет Міністрів підтримав рішення, яке робить можливим замовлення та відновлення водійського посвідчення через використання мобільного застосунку Дія або через Єдиний державний веб-портал електронних послуг. А також було ухвалено постанову про запровадження реєстрації нових авто в автосалонах.

Джерело: Урядовий портал.