Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.07.2023

Уряд продовжив регулювання цін на деякі продукти

Обмеження поширюватимуться на борошно, молоко жирністю 2,5%, курячі яйця, птицю, олію, житньо-пшеничний хліб та батон.

Кабінет Міністрів подовжив державне регулювання цін на окремі види продовольчих товарів на період воєнного стану і на три місяці після його припинення або скасування. Про це стало відомо у понеділок, 3 липня.

Відповідна постанова №650 Про регулювання цін на окремі види продовольчих товарів та забезпечення стабільної роботи виробників продовольства в умовах воєнного стану набула чинності 30 червня.

“Регулювання цін протягом зазначеного періоду здійснюватиметься шляхом встановлення граничного рівня торговельної надбавки (націнки) у розмірі не більш як 10% на обмежений перелік продуктів харчування”, – зазначається на сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

За інформацією регулятора, обмеження поширюватимуться на борошно пшеничне вищого сорту, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), яйця курячі категорії С1, птицю (тушки курячі, четвертини тушки курячої), олію соняшникову рафіновану, хліб житньо-пшеничний та батон.

При цьому, з метою усунення надмірного тиску на бізнес уряд скасував процедури декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення.

Нагадаємо, у травні Держстат зафіксував зростання місячної інфляції. При цьому продукти харчування протягом року подорожчали на 19,7%. Найбільше подорожчали яйця – на 124,9% та овочі – 28,1%.

 

ua.korrespondent.net